S odrážadlom sa deti naučia jazdiť na bicykli

Pre deti od jedného roka veku sú určené štvorkolesové odrážadlá. Detské odrážadlo je koncipované tak, aby deti, ktoré urobili svoje prvé krôčiky, mohli vyskúšať a rozvíjať svoje ďalšie schopnosti - vysadanie, zosadanie, odrážanie a riadenie. Vďaka celkovej konštrukcii odrážadlá sa dieťa aktívne zapája do udržiavania koordinácie a bez toho, aby to vedelo, posilňuje celú strednú oblasť tela. Konštrukcia takého odrážadlá neláme chrbticu a učí lepšej stabilite.

Odrážadlo dokáže súčasne zapájať ruky (dieťa riadi), oči (pozerá sa, kam ide) a nohy (odráža a udržujú rovnováhu).

Rodičia to poznajú. V dvoch rokoch veku dieťaťa pomaly vystriedajú klasický kočík oveľa zábavnejšie vozítka. Sotva si dieťa uvedomí, že má svoje nohy pod kontrolou, už sa chytá kde akého vozítka. A s pribúdajúcim vekom sa postupne prestriedajú odrážadlá, trojkolky, kolobežky, cez rôzne káry až po bicykle. Dieťa sa ľahko naučí držať rovnováhu a získa orientáciu v priestore.


"Dvojkolové odrážadlo čiže odrážadlo umožňuje dieťaťu v dvoch rokoch učiť sa a rozvíjať vlastnosti, ktoré neskôr využije pri riadení bicykla. Dieťa z odrážadla potom plynule presadne na bicykel. Oteckovia iste ocenia, že nemusia za dieťaťom behať a udržiavať rovnováhu pri prvých metroch jazdy bez postranných koliesok