Prvé elektrické autíčko. Ako správne vybrať?

Detská elektrická autíčka? Premýšľate, aké riešenie zvoliť pre darček? Alebo možno chcete vo svojom dieťati vzbudiť vášeň pre motorizáciu? Detské elektrické autíčka s diaľkovým ovládačom pre deti na AKU batérie v našej ponuke jedného z popredných európskych dovozcov sú tým správnym miestom na zakúpenie.

Detská autíčka na batérie sa teší stálej obľube. Prečo? Asi každý malý chlapec a mnoho dievčat sníva o tom, že zasadne za volant „naozajstného“ auta a bude ho riadiť sám. Je to skvelá zábava a zároveň má množstvo vzdelávacích výhod. Auto na batérie je fantastický nápad na darček pri akejkoľvek príležitosti. Radosť dieťaťa je zaručená!

Naša ponuka elektrických vozítok je zameraná práve pre deti, ktoré autíčko ešte nemali a bude ich prvé.

Špecializujeme sa práve na modely autíčok vhodných ako prvé autíčko pre deti od 3 rokov, ale bude ideálne aj pre mladšie deti vo veku 1-3 rokov podľa zváženia rodiča a možnostiach vývoja dieťaťa na ovládanie autíčka a dohľadu dospelej osoby.

Ako si, ale z mnohých atraktívnych možností vybrať tú najlepšiu?

Pri nákupe stojí za zváženie nielen farba, model a značka, ale aj ďalšie prvky ako veľkosť batérie (V), počet pohonov (motorčekov) a jeho výkon a ďalšie parametre vybavenia. Všetko vám následne popíšeme.

Výber prvého elektrického autíčka

Každý malý chlapec alebo dievča chce napodobňovať svojich rodičov. Autíčko pre dieťa im túto úlohu uľahčí. Budú môcť riadiť krásne auto rovnako ako ich otecko alebo mamička. Každý si preto určite nájde značku vysnívaného vozidla pre svoje dieťa najvhodnejšiu. Autá s batériou pre deti sú úplne bezpečné. Nevyvíjajú vysoké rýchlosti. Nemusíte sa báť, že si v nich vaše dieťa ublíži. Všetko bude pod vašou plnou kontrolou. Tieto elektromobily predávané v našom online obchode sú dobre vybavené. Dieťa môže aj ovládať LED svetlá, otvárať dvere, nebude chýbať ani rádio s MP3 prehrávačom, USB či ďalšie možnosti ako SD karty a pod. ktoré malému vodičovi spríjemnia každú cestu a zážitok.

Vďaka všetkým týmto dodatočným vybavením sa deti cítia ako v skutočnom vozidle riadené dospelými. Pre bezpečnosť vášho dieťaťa by samozrejme mal byť pri každom použití hračky použitý bezpečnostný pás. Vďaka tomu bude pre neho každá cesta bezpečná a navyše budete môcť u dieťaťa vypestovať dobré návyky bezpečnosti.

Autíčko a čo je ovládač 2,4 GHz

Autíčka na batérie sa stala veľmi obľúbeným darčekom pre deti. Často rodinní členovia kupujú elektrické autíčko pre v priemere 3 ročné dieťa v obave, či to dieťa zvládne. Nemali by ste mať žiadne obavy. Rodič pomocou diaľkového ovládača na frekvencii bezdrôtovej 2,4 GHz pripojeného k autíčku môže spočiatku ovládať auto ako autíčko na diaľkový ovládač RC. Táto možnosť je užitočná najmä na úplnom začiatku, keď dieťa ešte úplne nevie, ako vozidlo šoférovať. Môžete mu potom pomôcť, aby išiel rovno a nenarazil do iných ľudí či zamedziť nebezpečenstvu. Auto na diaľkové ovládanie umožňuje na diaľku vypnúť alebo zablokovať ďalšiu jazdu, vďaka čomu môže mať rodič plnú kontrolu nad konaním mladého vodiča. Autíčka v našej ponuke sú dostatočne široké, aby sa v nich ľahko posadilo a pohodlne celé autíčko ovládalo. Pomôžu im tiež otváracie dvierka, ktoré uľahčujú nastupovanie k volantu. Dieťa bude potešené, že bude môcť riadiť také jedinečné vozítko a nasadnúť vlastnými dvierkami svojho vozidla.

Použité batérie a jej kapacita, napätie (V) u elektrického autíčka základný parameter vozítka

V predaji sú rôzne autíčka pre deti rôznych V. Môžete si vybrať auto s batériou s jednou alebo dvoma batériami. Vozidlo s batériou pre deti má najčastejšie batériu s kapacitou 12 V alebo dve batérie s napätím 6 V. Čím väčšia V batéria, tým autíčka pre deti s batériou budú môcť po nabití jazdiť dlhšie. Väčšie napätie, ktoré autobatérie vozítka pre deti majú, sa navyše premieta aj do ich rýchlosti a výkonu, ktorý autíčko dosahuje.

Ako nabíjať auto s batériou a čo je kapacita batérie

Batérie v autách sa nabíjajú sieťovou nabíjačkou, ktorá je súčasťou sady. Obvykle by sa mala vybitá batéria nabíjať v súlade s časom udávaným výrobcom - v priemere to môže byť 10 až 20 hodín, v závislosti na jej kapacite a prípadnom paralelnom zapojení s druhou batériou. Pokiaľ práve kupujete auto s batériou pre deti, nezabudnite ju pred prvým zapnutím vopred nabiť. Nabitie môže byť iba testovacie.

Čo ešte potrebujete vedieť, aby ste neskôr nemali problém s výmenou batérie po vypršaní nabíjacích cyklov v aute vašich detí?

V prvom rade by malo byť vozidlo počas nabíjania vypnuté. Samozrejmosťou je tiež ponechanie zariadenia plne nabité - krátke nabitie, aby dieťa mohlo chvíľu jazdiť, môže výrazne znížiť životnosť batérie.

Rovnako samozrejmé je nevystavovať zariadenie vode a zdrojom tepla – voda dokáže elektromobil totálne zničiť, vyhriata batéria zase zhorší jeho parametre. Zároveň by vozidlo nemalo byť ponechané na príliš chladnom mieste. Pokiaľ dieťa nebude autíčko cez zimu používať, malo by byť auto uložené v miestnosti pri izbovej teplote. Okrem toho by sa zariadenie malo nabíjať raz za mesiac (aj keď nebolo po celú dobu používané). Vďaka tomu batéria nestratí svoju kapacitu.

Sú elektrické autá pre deti bezpečné?

Predávané modely vozidiel sú pre deti úplne bezpečné. V prvom rade sú vybavené bezpečnostnými pásmi, takže nehrozí vypadnutie vášho dieťaťa. Po druhé, elektromobily majú profilované sedadlá, vďaka ktorým môže dieťa auto pohodlne používať, chrbtica je správne zaistená. Väčšina modelov má navyše funkciu pomalého rozjazdu a brzdu, ktorá sa aktivuje, keď zložíte nohu z plynu,

Aké kolesá majú elektrické vozidlá?

Mäkké kolieska z EVA peny, gumené, plastové s gumičkou alebo špeciálne plastové pre Drift. Najčastejšie sú Eva kolesá, ktoré sú tiché a nenáročné na prevádzku.