Predvianočné nákupy hračiek

Predvianočné nákupy hračiek - nákupné radcu podľa veku dieťaťa
 
Vianoce už sú za dverami a vy ešte stále márne tápate, čo pekného nadelí Ježiško tento rok vašim ratolestiam? Hračky bývajú obvykle bežným i vďačným riešením. Ako ale vyberať tak, aby darček za pár týždňov nezkončil v koši?

Ten, kto si myslí, že dieťa si môže hrať s čímkoľvek, je na omyle. Pravdu ale nemajú ani tí rodičia, ktorí zahlcujú detské izbičky najnovšími modelmi predražených a přetechnizovaných "značkových" hračiek.

"Zaobstarať deťom kvalitné, osvedčené a bezpečné hračky, na ktorých vzniku sa podieľajú detskí odborníci, znamená investovať do zdravého psychického, telesného i citového vývoja dieťaťa. Dieťa sa chce pozerať a rozhliadať, chce a potrebuje vnímať tvary a farby, počuť zvuky. Jedným slovom objavovať svet. ", Vysvetľuje detská psychologička, PhDr. Dana Simandlová.

 
Hračky pre deti do 6 mesiacov

Malý kojenec ešte nemá vyvinutú jemnú motoriku, preto ho zaujmú predovšetkým hračky, ktoré si môže prezerať a tiež počuť. Baví ho predmety pestrých, kontrastných farieb, ktoré sa samy pohybujú a vydávajú zvuky. Vhodné sú hrazdičky, závesné kolotoče, hrkálky, pískatko, hracie deky a mäkké hračky.

Tip Tobiland.cz: HRACÍ DEKA BRIGHT STARTS Oballo



Hračky pre deti od 7 do 12 mesiacov

Väčšia kojenec si vie zapamätať známe tváre aj svoje obľúbené hračky alebo obrázky. Napodobňuje zvuky a začína chodiť. Hračky, ktoré má od narodenia ho ešte baví, ale je vhodné ich rozšíriť o stojaca hrkálky, mäkké lopty, pohyblivé hračky, vkladačky, prvé knižky. Radosť u dieťatka vyvolá tiež chodítko alebo hopsadlo.
 
Tip Tobiland.cz: INTERAKTÍVNY HRAJÚCA Káča Kiddieland



Hračky pre batoľatá od 12 do 18 mesiacov

Vaše dieťatko už chodí a teraz bude všade s vami a vo všetkom vás bude napodobňovať. Je šťastné, keď môže skúmať veci, ktoré zároveň zlepšujú jeho motorické schopnosti. Rado si prezerá obrázky a počúva zvuky okolo. Vynikajúca pre celkový rozvoj sú knižky s farebnými jednoduchými ilustráciami, hudobné hračky, skladačky a vkladačky, interaktívne hracie stolček, autíčka, kocky na vkladanie a do seba zapadajúce hračky ako sú pyramídy z krúžkov.

Tip Tobiland.cz: INTERAKTÍVNY HRACÍ STOLÍK ŽIRAFA SE ZVUKY.

 
Hračky pre batoľatá od 18 mesiacov do 2 rokov

Dieťa v tomto veku sa o hračky nerado delia, má svoje obľúbené veci a rado sa hrá s takými hračkami, s ktorými môže slobodne manipulovať, napodobňovať činnosť dospelých a má potrebu do niečoho búchať a postavené výtvory zase búrať.

Vhodné sú rôzne zatĺkacie hračky, do ktorých sa dá búchať podľa ľubovôle, rozvíjajú jednak koordináciu, jednak umožňujú vybitie prebytočnej energie. Ďalej sú obľúbené triediace hračky a vkladačky, ktoré dieťaťu pomáhajú poznávať tvary a zároveň rozvíjajú manuálnu zručnosť. Radosť dieťaťu urobia všetky hudobné hračky, detské telefóny, veľké navliekacie korále a modelovacej hmoty.

Tip Tobiland.cz: Piánko SE ZVUKY ZVIERAT

 

Hračky pre deti od 2 do 3 a 1/2 roka

V tomto veku dieťa už relatívne zvláda reč a neustále si osvojuje nové zručnosti. Veľmi rado stavia a búra, skladá a rozkladá, potešenie bude mať zo všetkých vecí, ktoré mu umožnia ukázať, čo všetko už vie. Vhodné sú stavebnice všetkých druhov, farby a modelovacie hmoty, detské náradie a veci dennej potreby v domácnosti, jednoduché puzzle a skladačky.

Jednou z najobľúbenejších činností v tomto veku je prezliekanie sa do rôznych rolí a predstierania skutočnej činnosti. Pri hraní si na kutila, výpravcu alebo mamičku si deti rozvíjajú obrazotvornosť, fantáziu, slovnú zásobu a mnohokrát aj manuálnu zručnosť.


Tip Tobiland.cz: DETSKÁ KUCHYNKA S rúry a umývačky


Hračky pre deti od 3 a 1/2 roka do 5 rokov

V tomto veku je pre deti veľmi dôležitá spoločnosť ostatných detí, ktorá podporuje v deťoch zvedavosť a učia sa správanie v kolektíve. Dovedie si však už hrať aj samo au činnosti, ktorá ho zaujme už vydržia aj niekoľko desiatok minút.

Obľúbené sú stavebnice, puzzle, súbory rôznych konštrukčných modelov a autíčok, bábiky, kočíky pre bábiky a domčeky pre bábiky, športové náčinie a interaktívne knihy s doplňovačkami a maľovanky. Zo spoločenských hier môžete vyskúšať pexeso, domino alebo človeče nehnevaj sa.

Tip Tobiland.cz: kočík pre bábiky KOMBINOVANOM


Hračky pre deti od 5 do 7 rokov

Dieťa predškolského veku i malý školák prejavuje rastúci záujem o čítanie, písanie a jednoduché počítanie. Dychtia sa dozvedieť všetko o svete a jeho fungovanie a rado sa zapája do aktivít dospelých. Zaujmú ho interaktívne knihy, zložitejšie stavebnice, RC Modely, spoločenské a doskové hry, zmenšené prevedenie prístrojov sveta dospelých a hudobné nástroje.

Tip Tobiland.cz: SILVERLIT prevozné ŤAHAČ A BULDOZÉR