Ako vybrať detský bicykel?

Bicykel je tým najlepším darčekom pre každé dieťa, ale ako vybrať správnu veľkosť?

Naše detské bicykle TBK sú veľmi pekné a cenovo dostupné ... mrknite

Detský bicykel s pomocnými kolieskami 12 palcov -  3 - 4 roky

Ide o najmenší koleso veľkosť 12 "vhodné pre deti od 3 rokov s výškou do 100 cm. Malí cyklisti často ešte potrebujú balančné kolieska čiže prídavné kolieska, ktorými sú naše detské bicykle 12" štandardne vybavená. Dvanáctipalcová kolesá sú takisto vybavené vodiacou tyčou, kedy je táto tyč vhodná pre deti, ktoré si ešte nie sú istí v prvej fáze učenia na svojom prvom naozajstnom kole. 12-palcové koleso používa brzdu torpédo - protismerná brzda, keď dieťa brzdí spätným záberom pedálov, ktorý je pre nich prirodzený, ale postupne je možné učiť brzdiť aj pomocou prednej pákové brzdy. Základom pre prvé kolo je, aby vaše dieťa získalo ku kolesu dôveru, naučilo sa detský bicykel bezpečne ovládať a získalo stabilitu. Bicykle pre deti, ktoré nájdete v našej ponuke, majú plastový kryt zakrývajúci celú reťaz, ktorý zabraňuje, aby sa do reťaze dostala napríklad nohavice či šnúrka. Nastaviteľná výška riadidiel a sedátka umožňuje rásť s vaším dieťaťom.

Detský bicykel s pomocnými kolieskami 14 palcov -  3 - 5 rokov 

Koleso veľkosti 14 palcov je vhodné najmä pre dieťa od 3 rokov, ktoré je na svoj vek pomerne vysoké (cca od 95cm) a 12-palcové koleso je mu malé na to, aby práve s ním začínalo. 14-palcové koleso je o niečo väčší, ale napriek tomu nie tak, ako 16-palcové koleso a preto je vhodné hlavne pre tie deti, ktoré sú vyššie ako ich rovesníci a na bicykli ešte nejazdili.

Jedná sa o veľkosť, ktorá sa snaží vyplniť medzeru medzi bežne vyrábanými veľkosťami rámu. Táto detská kolesá sú väčšie kópií dvanástok. Majú rovnaké vybavenie, rozdiel je skutočne len vo veľkosti kolies. Malí cyklisti často ešte potrebujú balančné kolieska čiže prídavné kolieska, ktorými sú naše detské bicykle 14 "štandardne vybavená. Taktiež sú vybavené vodiacou tyčou, kedy je táto tyč vhodná pre deti, ktoré si ešte nie sú istí v prvej fáze učenia na svojom prvom naozajstnom kole. 14-palcové koleso používa brzdu torpédo - protismerná brzda, keď dieťa brzdí spätným záberom pedálov, ktorý je pre nich prirodzený, ale postupne je možné učiť brzdiť aj pomocou prednej pákové brzdy. Z bezpečnostných dôvodov taktiež zakrýva celú reťaz plastový kryt. Nastaviteľná výška riadidiel a sedátka umožňuje rásť s vaším dieťaťom.

Detský bicykel s pomocnými kolieskami 16 palcov -  5 - 8 roky 

Šestnásťpalcové koleso je vhodné pre deti od 4 rokov a od 100 cm výšky.

Ak dieťatko potrebuje balančné kolieska čiže prídavné kolieska, naše detské bicykle 16 "sú nimi štandardne vybavené. 16-palcové koleso používa brzdu torpédo - protismerná brzda, keď dieťa brzdí spätným záberom pedálov, ktorý je pre nich prirodzený, ale postupne je možné učiť brzdiť aj pomocou prednej pákové brzdy. Nastaviteľná výška riadidiel a sedátka umožňuje rásť s vaším dieťaťom.

Aj keď sa nám zdá dieťa na svoj vek vysoké, nemali by sme jednotlivé veľkosti detských bicyklov preskakovať. Väčšinou sa na veľkom bicykli nebude cítiť dobre a prestane na ňom chcieť jazdiť a jazda na bicykli bude potom pre dieťa zbytočný stres. Preto je veľmi dôležité dbať pri výbere na veľkosť kolesa.

Detské bicykle, ktoré ponúkame, sú vyrobené z najlepších materiálov, s dôrazom na kvalitu, ale aj farbu, dizajn a spĺňajú prísne normy EÚ. BMX bicykel je skvelý štart pre cyklistické dobrodružstvo každého dieťaťa.

A čo Vy? pamätáte na svoje prvé kolo? :-)

Orientačná tabuľka je u nás v sekcii detskej kolesa, ktorá môže pomôcť ešte viac. :-)

Ďalšie veľkosti pre tie najväčšie : 

Detský bicykel 18 palcov je pre deti od 6 - 9 rokov.

Detský bicykel 20 palcov je pre deti od 7 - 10 rokov.